Startsidan Statens medieråd

Startsida Statens medieråd - barn, unga och medier

Vägen till ett informerat val

I samband med riksdagsvalet har nätverket MIK Sverige tagit fram valpaket i form av samlade lärresurser. Paketen riktar sig till landets alla skolbibliotekarier och vuxna studerande samt deltagare i folkbildningsverksamhet.

Välkommen!

Här på Statens medieråds webbplats finns något för alla som vill veta mer om barn, unga och medier.

Safer Internet Centre

Kunskap och stöd för ökad trygghet på nätet. Statens medieråd och Bris driver Sveriges Safer Internet Centre, SIC Sverige.

Aktuellt

Om webbplatsen

Safer Internet Centre

Rapporter och analyser

Statens medieråd är ett kunskapscentrum om barns och ungas medieanvändning, samt medie- och informationskunnighet. Här hittar du myndighetens rapporter och analyser.

MIK Sveriges kunskapsbank

Kunskapsbanken är fylld med tips, fördjupning och material för dig som är pedagog, bibliotekarie, förälder, barn, tonåring eller pensionär. Här finns något för alla som vill stärka sin medie- och informationskunnighet. 

Aktuellt

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här hittar du det som är aktuellt hos oss just nu.

Pojke med mobiltelefon i handen.

Safer Internet Centre

Sveriges Safer Internet Centre erbjuder information, vägledning och stöd för ökad trygghet på nätet. Centret drivs av Statens medieråd och barnrättsorganisationen BRIS.

Safer Internet Centre

Safer Internet-centren arbetar för att öka barns trygghet på nätet genom att ge kunskap och stöd till barn och unga, vårdnadshavare och professionella. Statens medieråd och Bris driver Sveriges Safer Internet Centre, SIC Sverige.