Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Anette Novak ny VD för Svenska filminstitutet

Statens medieråds direktör Anette Novak kommer att börja som verkställande direktör för Svenska Filminstitutet i april 2022.

Anette Novak, foto: Anna-Lena Ahlström.

Anette Novak, foto: Anna-Lena Ahlström.

Anette Novak började på myndigheten 2018 och har under sin tid som direktör genomfört ett omfattande strategiskt förändringsarbete inom både organisation och verksamhet. Myndigheten har vuxit och fått nya ansvarsområden, med fokus på bland annat MIK, medie- och informationskunnighet.

— Vi har under flera år tillsammans med medarbetarna byggt en stabil grund för verksamheten på Statens medieråd. Vi har stärkt myndigheten och känner oss trygga med att denna positiva utveckling kommer att fortsätta, säger Lotta Persson, operativ chef på Statens medieråd.

— Att leda Statens medieråd har varit oerhört utvecklande och lärorikt, men när jag erbjöds uppdraget som vd för Svenska Filminstitutet var det för spännande för att tacka nej, säger Anette Novak i en kommentar.

Regeringen börjar nu arbetet med att rekrytera en ersättare.

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!