Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Ny nominering till Publishingpriset

Statens medieråds hemsida är nominerad till Publishingpriset 2022 Länk till annan webbplats., som en av fyra sajter under kategorin Webb: samhällssajter.

Statens medieråds webbsida förstasidan

Statens medieråds webbsida är nominerad till Publishingpriset 2022 i kategorin Samhällssajter. Foto: Statens medieråd.

Statens medieråds nuvarande webbsida är gjord av Springtime-Intellecta Länk till annan webbplats. i samarbete med Cybercom/Knowit Länk till annan webbplats. på uppdrag av Statens medieråd. Den började användas i april 2021. Övriga nominerade i katergorin Samhällssajter i årets upplaga av Publishingpriset är EBM.se (Ekobrottsmyndigheten) Länk till annan webbplats., Kemismart  Länk till annan webbplats.och Österåker.se. Länk till annan webbplats.

Kammade hem priset 2019

Det är inte första gången som Statens medieråd nominerats till Publishingpriset. År 2019 vann myndigheten priset i kategorin Webb: utbildnings- och instruktionssajter, för det digitala utbildningsmaterialet MIK för mig. Motiveringen löd: "För en sajt med tydligt syfte, bra överblick, situationsanpassat innehåll och roliga illustrationer som är helt rätt för målgruppen."

Fakta: Publishingpriset

  • En årlig jurybedömd pristävling gällande redaktionell kommunikation och marknadskommunikation.
  • Oberoende utan koppling till några branschorganisationer och finansieras fullt ut av deltagaravgifter.
  • Har en jury bestående av kommunikatörer — fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och UX-designers — som jämför tävlingsbidragen utifrån särskilda kriterier.

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!