Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Statens medieråd söker praktikanter

Du som är högskole- eller universitetsstuderande och går en utbildning där praktik ingår kan nu söka praktikplats på Statens medieråd.

Statens medieråd söker praktikanter. Foto: Scandinav.

Om praktiken

Vi söker särskilt dig som studerar inom ett område som anknyter till Statens medieråds verksamhet, till exempel medie- och kommunikationsvetenskap, statskunskap, kulturvetenskap, barn- och ungdomsvetenskap och barnets rättigheter. Vi prioriterar praktikanter som önskar långa praktikperioder, i första hand en hel termin.

Inför praktiken utser vi en handledare som har det huvudsakliga ansvaret för dig som praktikant. Handledaren introducerar, följer upp och stödjer dig i ditt arbete. Under praktiken kommer du att vara delaktig i utförandet av uppgifter som visar hur det kan vara att arbeta på statlig myndighet, vilket kan vara användbart inför ett framtida yrke. Praktiken genomförs på heltid med flexibel arbetstid. Praktikperioden anpassas efter den verksamhet som pågår på myndigheten och så långt det är möjligt även dina studier, erfarenheter och intressen.

Statens medieråd har inga försäkringar som täcker praktikanter, som praktikant ska du vara försäkrad via ditt lärosäte. Statens medieråd erbjuder ingen betald praktik.


Ansök om praktikplats

Välkommen att med din ansökan till mejladress registrator@statensmedierad.se senast den 7 november 2022. Beskriv kort om dig själv i din ansökan, vilken utbildning du går och hur långt du har kommit i din utbildning. Berätta varför du söker praktik just vid Statens medieråd och om du har någon tidigare arbetslivserfarenhet. Bifoga ditt CV. Tillträde enligt överenskommelse. 


Upplysningar

För frågor och mer information om praktiken, vänligen kontakta

Johan Karlsson, tel: 08-665 14 64,

johan.karlsson@statensmedierad.se

Lianna Hallsénius, tel: 08-665 14 76,

lianna.hallsenius@statensmedierad.se


Om Statens medieråd

Statens medieråd är en enrådsmyndighet som verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten är ett kunskapscentrum för barns och ungas medieanvändning och medie- och informationskunnighet. Det är Statens medieråd som fastställer åldersgränser för film som ska visas offentligt. Myndigheten finns i Filmhuset på Gärdet i Stockholm och har idag 26 medarbetare.

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!