Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Statens medieråd vann silver på prisgala

Statens medieråd kammade hem silver — andrapriset — i prisklassen Samhällssajter vid Publishingprisets gala 2022 på Berns i Stockholm.

Ida Lithell, Maria Ripenberg, Anna Tornberg och Lianna Hallsénius tar emot Publishingpriset silver 2022.

På Publishinggalan 2022 vanns silverpriset i klassen Samhällsajter av Statens medieråd. Fr v Ida Lithell, Maria Ripenberg, Anna Tornberg och Lianna Hallsénius.

Statens medieråd var nominerat för sin hemsida i katergorin Samhällssajter, och kom tvåa av alla nominerade i prisklassen.

Sajten är skapad av Springtime-Intellecta Länk till annan webbplats. i samarbete med Cybercom/Knowit Länk till annan webbplats. på uppdrag av Statens medieråd, där dåvarande medarbetaren på Statens medieråd Anna Tornberg var projektledare.

"Ett tecken på att vi lyckats med våra ambitioner"

Kalevi Pitkänen, chef för verksamhetsstöd på Statens medieråd, berättar om webbprojektet:
— Det är roligt att få utmärkelser av det här slaget! Projektet genomfördes under pandemin, och periodvis märktes detta bland de resurser som var inblandade, men tillsammans med våra konsulter fick vi ett resultat som vi är mycket nöjda över. Utvecklingen av MIK Sveriges kunskapsbank har varit mest spännande att se sen lansering förra året, men nu har vi även vår helt digitaliserade ansökan om filmgranskning. Och det här priset tar vi som ett tecken på att vi har lyckats med våra ambitioner.

Förstapriset 2022 — guld — gick till sajten Kemismart.se Länk till annan webbplats. gjord av Blomquist Communication Länk till annan webbplats. på uppdrag av Miljöförvaltningen i Stockholms stad.

Kammade hem guld 2019

Det var inte första gången som Statens medieråd belönades på galan för Publischingpriset. År 2019 vann myndigheten guld  Länk till annan webbplats.i kategorin Webb: utbildnings- och instruktionssajter, för det digitala utbildningsmaterialet MIK för mig Länk till annan webbplats.. Motiveringen löd: "För en sajt med tydligt syfte, bra överblick, situationsanpassat innehåll och roliga illustrationer som är helt rätt för målgruppen."

FAKTA Publishingpriset

  • En årlig jurybedömd pristävling gällande redaktionell kommunikation och marknadskommunikation.
  • Oberoende utan koppling till några branschorganisationer och finansieras fullt ut av deltagaravgifter.
  • Har en jury bestående av kommunikatörer — fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och UX-designers — som jämför tävlingsbidragen utifrån särskilda kriterier.
  • Deltagare i Publishingpriset kan vara ett aktiebolag, en reklambyrå, en myndighet, en förening, ett tryckeri, en kommun, en stiftelse, ett politiskt parti, en privatperson eller något annat.

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!