Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Tf direktör för Statens medieråd utsedd

Kalevi Pitkänen blir tillförordnad direktör för Statens medieråd  fram till redovisningen av uppdraget om att utreda en eventuell sammanslagning av Statens medieråd och Myndigheten för press, radio och tv. 

Regeringen har i dag tagit beslut om att utse Kalevi Pitkänen till tillförordnad direktör för Statens medieråd under perioden 1 april till och med 15 augusti. Pitkänen är chef för den administrativa avdelningen på myndigheten och efterträder Anette Novak, som tillträder som vd för Svenska Filminstitutet efter drygt tre år som direktör för Statens medieråd.

- Det känns roligt! Uppdraget blir förstås fokuserat på att upprätthålla och driva verksamheten utifrån den planering som ligger, säger Kalevi Pitkänen.

Utredning om eventuell sammanslagning

Regeringskansliet har gett Kulturdepartementet i uppdrag att utreda konsekvenserna av att inordna Statens medieråd i Myndigheten för press, radio och tv. Knut Weibull ska biträda departementet med utredningen. Uppdraget ska redovisas senast den 15 augusti.

> Läs mer om utredningen

Kalevi Pitkänen. 

Kalevi Pitkänen, tf direktör för Statens medieråd. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!