Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Statens medieråd ska trygga unga på nätet

Statens medieråd är en statlig myndighet som har flera uppdrag från regeringen. De flesta går ut på att hjälpa barn och unga att bli ännu bättre på att använda internet och andra medier på ett bra och säkert sätt.

Tjejer vid dator i bibliotek.

Statens medieråd ska verka för att skydda och stärka barn och unga i deras medieanvändning. Foto: Scandinav.

Statens medieråd är en myndighet som arbetar under regeringens kulturdepartement.

Myndigheten har ett uppdrag att verka för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan.

Det gör vi genom att vända oss direkt till barn i vårt arbete, till exempel när vi sätter åldersgränser på biofilm. Vi gör också mycket material till skolor, bibliotek och liknande. Här på hemsidan finns också texter som vänder sig till föräldrar och vårdnadshavare.

Statens medieråd

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!

  • Killar tittar ner i mobiltelefoner. Foto: Anders Wiklund, TT.

    Uppdrag och organisation

    Statens medieråd är en enrådsmyndighet som verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem...

  • Ensamt barn utomhus som tittar ner i mobiltelefon. Foto: Jessica Gow, TT.

    Safer Internet Centre

    Statens medieråd driver, tillsammans med barnrättsorganisationen Bris, Sveriges Safer Internet Centre , SIC Sverige. Safer...