Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Statens medieråd söker praktikanter

Du som är högskole- eller universitetsstuderande och går en utbildning där praktik ingår kan nu söka praktikplats på Statens medieråd.

Statens medieråd söker praktikanter. Foto: Scandinav.

Om praktiken

Praktiken genomförs på heltid med flexibel arbetstid. Inför praktiken utser vi en handledare som har det huvudsakliga ansvaret för dig som praktikant. Handledaren introducerar, följer upp och stödjer dig i ditt arbete. Praktikperioden anpassas efter den verksamhet som pågår på myndigheten och så långt det är möjligt även dina studier, erfarenheter och intressen. Under praktiken kommer du att vara delaktig i utförandet av uppgifter som visar hur det kan vara att arbeta på statlig myndighet, vilket kan vara användbart inför ett framtida yrke.

Statens medieråd har inga försäkringar som täcker praktikanter, som praktikant ska du vara försäkrad via ditt lärosäte. Statens medieråd erbjuder ingen betald praktik.

Myndigheten finns i Filmhuset på Gärdet i Stockholm.


Ansök om praktikplats

Välkommen att med din ansökan till mejladress registrator@statensmedierad.se senast den 3 april 2023. Beskriv kort om dig själv i din ansökan, vilken utbildning du går och hur långt du har kommit i din utbildning. Berätta varför du söker praktik just vid Statens medieråd och om du har någon tidigare arbetslivserfarenhet. Bifoga ditt CV. Tillträde enligt överenskommelse. 


Upplysningar

För information om praktiken, kontakta Tf. operativ chef Idah Klint på idah.klint@statensmedierad.se eller 08- 665 14 84.

 

Om Statens medieråd

Statens medieråd är en myndighet som verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten är ett kunskapscentrum för barns och ungas medieanvändning och medie- och informationskunnighet. Det är Statens medieråd som fastställer åldersgränser för film som ska visas offentligt. Myndigheten har idag cirka 25 medarbetare.

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!