Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Mer material från Statens medieråd

Här finns material som du och dina kollegor kan använda er av för att lyfta barns och ungas trygghet på nätet i samband med Safer Internet Day 2024. Materialen riktar sig främst till pedagoger, vårdnadshavare och andra nära-barn-professionella.

Mobil med sociala-medier appar

 

MIK Sveriges kunskapsbank

Kunskapsbanken är fylld med lektionsunderlag och andra material för dig som är pedagog. MIK Sveriges kunskapsbank drivs av medlemsaktörer i nätverket MIK Sverige.

 

Pedagogiska verktyg

Stöd, tips, lektionsmaterial och temasidor om dagens medielandskap. För vårdnadshavare, pedagoger och nära-barn-professionella.

 

Urval bland våra pedagogiska verkyg

Här lyfter vi ett urval av material du hittar bland våra pedagogiska verktyg.

 

Lilla upphovsrättsfrågan

En programserie i tio delar som tar upp aktuella frågor som rör barns och ungas medieanvändning med fokus på upphovsrätt. Filmerna har undertexter på svenska, engelska och arabiska.


Inte okej – stöd till dig som vill stoppa hat och hot på nätet

En broschyr med information, stöd och råd till dig som vill motverka näthat, utsätts för näthat eller ser någon annan utsättas. Broschyren riktar sig till barn och unga och finns översatt till flera språk. Broschyren går att ladda ner och beställa i tryckt format.


Pedagogiska spel

Att spela kan vara både roligt och kunskapshöjande. Här hittar du spel som kan förstärka barn och ungas medie- och informationskunnighet.

 

Sharenting

Vad gäller när föräldrar publicerar bilder på och information om sitt barn på nätet? Sharenting är oftast lagligt men kan i vissa fall vara brottsligt. Här finns information som riktar sig direkt till barn och unga samt till vuxna.

 

Familjeliv, små barn och medier

Här kan du ta del av ett pedagogiskt material som kan användas av BVC-personal i samtal med föräldrar och föräldragrupper.

 

 

EU-logotyp