Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Välkommen till vår nya webbplats

Kanske har du märkt att det inte ser ut som det brukar göra här. Det beror på att vi har driftsatt Statens medieråds nya webbplats. Sidan har bland annat fått ett helt nytt utseende och en ny struktur som ska underlätta navigeringen för dig som användare.

Tjej sitter på skateboard med läsplatta i handen. Foto: Shutterstock.

På nya statensmedierad.se finns rapporter, information, föräldraguider och lektionsmaterial om barn, unga och medier. Foto: Shutterstock.

Den nya webbplatsen är uppdelad i sju olika sektioner:

 • MIK Sveriges kunskapsbank
  Kunskapsbanken är fylld med tips, fördjupning och material för dig som är pedagog, bibliotekarie, förälder, barn, tonåring eller pensionär. Här finns något för alla som vill stärka sin medie- och informationskunnighet. Kunskapsbanken innehåller material från Digiteket/Kungliga biblioteket, Internetstiftelsen, Statens medieråd och Sveriges utbildningsradio, UR, som alla ingår i det nationella aktörsnätverket MIK Sverige. 
  >MIK Sveriges kunskapsbank
  >MIK Sverige

 • Åldersgränser för film
  Här kan du som är filmdistributör ansöka om filmgranskning, söka i filmregistret, läsa om regler för filmvisning och om hur det går till när vi sätter åldersgränser på filmer.
  >Åldersgränser för film

 • Rapporter och analyser
  Statens medieråd är ett kunskapscentrum om barns och ungas medieanvändning, samt medie- och informationskunnighet. Här hittar du alla myndighetens rapporter och analyser, däribland undersökningen Ungar & medier som genomförs varannat år.
  >Rapporter och analyser

 • Pedagogiska verktyg
  Stöd, tips, lektionsmaterial och temasidor om dagens medielandskap - för vårdnadshavare, pedagoger och nära-barn-professionella.
  >Pedagogiska verktyg

 • Aktuellt
  Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Under Aktuellt hittar du nyheter och krönikor om det som är aktuellt hos oss just nu.
  >Aktuellt

 • Press
  I den här menyfliken hittar du kontaktuppgifter till vår presskontakt, vår logotyp för nedladdning och pressbilder.
  >Press

 • Om Statens medieråd
  Är du nyfiken på att veta mer om oss och vad vi gör? Då ska du klicka på den här rubriken i menyn. Här hittar du också våra regeringsuppdrag, remissvar och lediga jobb.
  >Om Statens medieråd

Kontakta oss

I samband med lanseringen har en del äldre material, som inte längre är aktuella, tagits bort. Saknar du något av dessa material, eller har frågor om dem, kan du höra av dig till registrator@statensmedierad.se.

Vi kommer att fortsätta att arbeta med och uppdatera webbplatsen med fler funktioner den närmaste tiden. Hör gärna av dig till oss om du hittar något som inte fungerar!

Mer från Statens medieråd

Statens medieråd verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Här får du några fler lästips!