Startsidan Statens medieråd
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad • Uppdaterad

Safer Internet Day 2024

Safer Internet Day är ett kunskapsfrämjande event som firas värden över. Varje år i februari uppmärksammas barn och ungas trygghet på nätet genom detta EU-initiativ. Kommande Safer Internet Day äger rum den 6 februari 2024.

Safer Internet Centre Sverige kommer att arrangera och delta i aktiviteter under hela veckan, vilket vi uppmärksammar som "Safer Internet Week". Hur kommer du och din organisation att uppmärksamma barn och ungas trygghet på nätet?

Save the date, Safer Internet Day 6 feburari 2024

Alla kan vara med och uppmärksamma dagen genom att sprida kunskap och information kring dessa frågor. Det kan vara alltifrån att dela ett inlägg och diskutera frågorna i skolan eller på arbetsplatsen, till att anordna en temavecka eller göra en undersökning.

Här hittar du tips på material att använda för att uppmärksamma dagen med dina kollegor eller elever. Om din organisation planerar att uppmärksamma Safer Internet Day får ni gärna fylla i vårt formulär så vi på Safer Internet Centre Sverige kan sprida, nationellt och internationellt, vad som händer i Sverige.

 

Om ni gör inlägg på sociala medier uppmuntrar vi till att ni använder följande hashtags:

#SID2024
#SaferInternetDay

 

Vad är Safer Internet Day?

Varje år i februari uppmärksammas barn och ungas trygghet på nätet med en EU-gemensam dag. Över hela världen sker aktiviteter och kampanjer av organisationer, företag och Safer Internet Centres.

Safer Internet Day (Officiell webbplats) Länk till annan webbplats.

 

Vad gör Safer Internet Centre Sverige?

Safer Internet Centre Sverige kommer att arrangera och delta i aktiviteter under hela veckan, vilket vi uppmärksammar som "Safer Internet Week".

Den 6 februari kommer Statens medieråd (Mediemyndigheten fr.o.m. 1 januari 2024), Bris och ECPAT att anordna ett gemensamt webbinarium där vi presenterar aktuell kunskap om barns och ungas liv på nätet.

Anmälan till webbinariet öppnar i början av december och kommer att publiceras på denna kampanjsida.

För frågor eller tips på aktiviteter, mejla oss på: saferinternetcentre@statensmedierad.se

 

EU-logotyp

Tips på aktiviter & material

Safer Internet Centre Sverige är en gemensam kraftsamling för barns och ungas trygghet på nätet, som drivs av Statens medieråd, Bris och ECPAT.


Vad är Safer Internet Centre Sverige?

Safer Internet Centre Sverige består av tre organisationer:

  • Statens medieråd - Ett kunskapscenter som tar fram och sprider information om frågor kopplade till barns och ungas trygghet på nätet.
  • Bris - En stödlinje dit barn kan vända sig för att få stöd om bl.a. frågor kopplade till utsatthet på nätet.
  • ECPAT - En rapporteringsfunktion/hotline som tar emot tips på alla former av misstänkta sexuella övergrepp och exploatering av barn.